
Știți, cred, anul acesta, pe 23 iulie, viețile noastre ni s-au schimbat radical. Au căpătat forme și culori dintre cele mai frumoase după venirea fetiței. Nu, nu mă apuc acum să vă povestesc despre cum Corina Maria ne-a făcut viețile mai frumoase și ne-a umplut sufletele de lumină și bucurie.
O să vă spun despre una din temerile mele, aceea că, după venirea Corinei, nu vom mai putea călători la fel de des ca înainte. Deh, asta ne spuneau mai toți cei din jur: „este aproape imposibil să călătorești cu un bebeluș atât de mic, așteptați să mai crească și vedeți atunci”!
Of course că nu 🤭
De la călătoriile făcute cu ea în burtică, încă din primele luni de sarcină și până în ultimul trimestru, inclusiv în afara țării (Italia și Bulgaria), Cori ne-a surprins plăcut și din această perspectivă. Este un copilaș căruia îi place în mașină, la drum lung, și care până acum s-a comportat impecabil. Desigur că încă mai învățăm, împreună, dar facem să fie posibile plecările „scurte” la sute de kilometri de București și sperăm noi cât mai curând și la mii de kilometri de casă.
Prima plecare cu fetița noastră a fost la câteva săptămâni de la naștere, când am revăzut frumosul Brașov. A fost o călătorie scurtă, de vreo două zile, foarte frumoasă, dar și…obositoare, însă asta doar din cauza traficului nemilos de pe DN1.

De la o zi la alta, am prins și noi din mers cum să ne facem viețile mai ușoare, la drum lung, cu un bebeluș atât de mic. De la încălzitoarele de biberoane de mașină – care ne-au dat ceva bătăi de cap – până la sfintele termosuri și recipientele pentru laptele praf, toate ne-au ghidat, de la o zi la alta, către tainele unor călătorii cât mai reușite cu bebelușa din dotare. Nu îmi dau seama dacă fetița noastră are deja spiritul format pentru vacanțele departe de casă sau așa sunt mai toți bebelușii. Dar Doamne ajută și pe mai departe!
Cert este însă că și noi respectăm niște reguli de aur:
– plănuim plecările la ceva timp după masa Corinei când știm că se apropie și ora de somn;
– încercăm să facem pauze de mers cam la două, trei ore;
– locurile de cazare au devenit și ele mult mai spațioase, iar hotelurile au devenit opțiunea secundară. Căutăm mereu apartamente cât mai confortabile și apropiate de zonele turistice sau de locurile în care trebuie să ajungem;
– căruțul și pătuțul pliabil sunt și ele nelipsite.
Singura mare problemă de până acum – mașina care se dovedește a fi neîncăpătoare, oricât ar fi ea de mare! Mai ales atunci când pe lângă bebeluș mai ai cu tine și două animăluțe. Da, încă îi mai luăm cu noi pe Sasha și Serghei!



Am mai plecat în această perioadă în Galați, la evenimente frumoase din viețile noastre – nunta fratelui mai mic, două botezuri și o tăiere de moț. În Brăila, acolo unde ne-am botezat fetița, la Biserica Greacă, locul unde în urmă cu 13 ani ne-am unit destinele. Și din nou la munte, în Bran. Unde, desigur, de această dată ne-au lipsit doar drumețiile 🙈








„Când devii părinte nu trebuie să te gândeşti la ce ai renunţat pentru a avea un copil,
ci să te bucuri la toate câte ai câştigat după naşterea lui.”


Îți mulțumesc! 🙂
Felicitări!
Scrii frumos și povestești și mai frumos!
🤗